آغاز فراخوان دومین همایش ملی آینده‌پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار

آغاز فراخوان دومین همایش ملی آینده‌پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار

نشست خبری همایش ملی آینده‌پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار امروز در دانشگاه سوره برگزار شد. به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه سوره نشست خبری دومین همایش ملی آینده‌پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار در سالن جلسات دانشگاه سوره با حضور رسانه‌های خبری برگزار شد.

دکتر محمدحسین ساعی روز دوشنبه در نشست خبری دومین همایش ملی آینده‌پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار با اعلام آغاز فراخوان مقالات این همایش افزود: ایده شکل‌گیری همایش از سال ۱۳۹۹ به‌نوعی با اهدافی که در همایش اول مدنظر بود، با شعار آینده مطلوب در نظام آموزش عالی کشور شکل گرفت.

وی تأکید کرد: فراخوان همایش اول، تابستان ۱۳۹۹ اعلام شد و به‌نوعی استارت اولیه این رویداد فرهنگی، پژوهشی و علمی زده شد و بخشنامه‌ای از وزارت علوم به تمام دانشگاه‌ها مبنی بر راه‌اندازی دفتر آینده‌پژوهشی به لحاظ اهمیت این موضوع، ارسال شد.

رئیس دانشگاه سوره ادامه داد: همایش اول با حمایت معاونت پژوهشی وزارت علوم آذرماه ۱۴۰۰ به‌صورت حضوری در فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی برگزار شد. بعدازاین رویداد، آینده‌پژوهی در کشور کمی پررنگ‌تر شد که از همان سال طرحی در فرهنگستان‌های جمهوری اسلامی مبنی بر پیش‌بینی فرایند آینده‌پژوهی در نظام آموزش‌وپرورش برنامه‌ریزی شد و چند ماه پیش کتاب مجموعه مقالات آینده‌پژوهشی در آموزش‌وپرورش توسط مجموعه فرهنگستان‌ها رونمایی شد.

ساعی در ادامه گفت: در همایش اول مجموعه مقالات به‌صورت کتابی با عنوان نخستین همایش آینده‌پژوهشی و آموزش عالی با ۲۱ مقاله تخصصی در زمینه آینده‌پژوهی و توسعه پایدار به چاپ رسید. این کتاب به‌عنوان منبع آموزشی برای دانشگاه‌هایی که در حوزه آینده‌پژوهی و توسعه پایدار ادعای فعالیت دارند، شناخته شد.

وی افزود: ۲۱ مرکز علمی، پژوهشی، فرهنگی و نهادهای مرتبط با حوزه‌های آموزشی برای برگزاری همایش ملی آینده‌پژوهی آموزش عالی و توسعه پایدار اعلام آمادگی کردند و همایش از امتیاز و مجوز پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برخوردار است.

رئیس دانشگاه سوره تصریح کرد:‌ قرار شد این همایش به‌صورت دوسالانه برگزار شود. دومین همایش ملی آینده‌پژوهی آموزش عالی و توسعه پایدار بیست و نهم آذرماه برگزار می‌شود و فراخوان دریافت کلیات مقالات پژوهش تا بیست و نهم تیرماه ۱۴۰۲ و دریافت اصل مقالات ۲۹ آبان ماه است.

ساعی درباره محورهای همایش نیز عنوان کرد: کارآفرینی کارآمدی به‌روزرسانی و آموزش پایدار مهم‌ترین محور همایش است. آینده‌پژوهی و نظام‌های نوین آموزش عالی، احیای هویت در نظام آموزش عالی و بومی‌سازی، راهبرد فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در آموزش عالی، سناریونویسی توسعه آموزش و آینده‌نگری و تحلیل ساختارهای علمی و اندیشه انتقادی در نظام آموزش عالی از دیگر محورهای این همایش است.

در ادامه مهران هوشیار به‌عنوان دبیر کل این همایش و عضو هیأت علمی دانشگاه سوره گفت: دومین همایش آینده‌پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار به پشتوانه همراهی استادان و متخصصان دانشگاهی و با همکاری اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی- پژوهشی معتبر کشور آذرماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

وی افزود: در این دوره نیز، دستیابی به اهداف عالیه این برنامه نیازمند تدبیر، اندیشه و بهره‌گیری از دانش و تجربیات فرهیختگان و بزرگان علوم تربیتی، علوم انسانی، رسانه، آموزش، پژوهش و فرهنگ و هنر کشور است؛ بزرگانی که با اصول و برنامه‌های علمی و همچنین استفاده از باورهای فرهنگی و آموزه‌های دینی ایران اسلامی ساختاری نظام‌مند متناسب با نیاز نسل امروز و دغدغه‌های اجتماعی دنیای معاصر را طراحی و ارائه می‌کنند.

وی گفت: در همین راستا فراخوان همایش ملّی و کاربردی " آینده‌پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار" آغازشده و از تمام صاحب‌نظران، اندیشمندان، استادان، مدیران و علاقه‌مندان برای ارائه ‌نظرات راهگشا، علمی و سازنده متناسب باهدف و در قالب محورهای پیشنهادی همایش دعوت می‌شود تا با ارائه آخرین یافته‌های پژوهشی و مقالات خود در ارتقای جایگاه آموزش و بهبود کیفیت نظام‌های دانشگاهی متناسب با شرایط و نیازهای روز جامعه و ترسیم آینده روشن در افق توسعه آموزش کشور، برگزارکنندگان این دوره از همایش را همراهی کنند.

دبیر کل این همایش و عضو هیأت علمی دانشگاه سوره اعلام کرد: ۱۵ پیش نشست این همایش مصادف با هفته پژوهش در سال ۱۴۰۲ با حمایت معاونت پژوهشی و همراهی سه دانشکده دانشگاه سوره با محورهای تبیین راهکارهایی برای همراهی و حضور دانشگاه و نظام آموزش عالی هنر، معماری، شهرسازی، فرهنگ، ارتباطات و رسانه در چشم‌انداز دانشگاه‌های آینده جهان اسلام برگزار خواهد شد که جزییات برنامه‌های آن متعاقباً اعلام می‌شود.

برگزاری همایش و اختتامیه آن در تاریخ ۲۹ آذر ۱۴۰۲ خواهد بود. علاقه‌مندان می‌توانند برای ارسال مقالات خود از طریق ایمیل fhesd@soore.ac.ir اقدام و برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به آدرس fhesd.soore.ac.ir مراجعه کنند.

دبیرخانه همایش به آدرس تهران-خیابان آزادی- بین خیابان خوش و خیابان آذربایجان- کوچه کامیاران- کوچه اسلامی- پلاک ۶- طبقه ۴. (دفتر معاونت پژوهشی دانشگاه سوره) و شماره تماس ۶۶۸۷۳۰۸۱ داخلی ۳۰ مستقر است.